top of page

Verbouwen

Onze visie met tips in verduurzamen!

Verbouw Totaal Verbouwing Woning Isoleren Bouwbedrijf Kambier Koudekerke Walcheren Vlissin

 Wilt u verbouwen? 

 Wat is slim, heeft u advies? 

 Kunt u mij helpen? 

 Ja! 

Bouwbedrijf Kambier Koudekerke Walcheren Vlissingen Showroom Sanitair Kozijnen Gevelbekled

 Isoleren 

Isoleren is de beste investering, vaak wordt er eerst gedacht aan het aanpassen van de techniek maar juist door het isoleren is het verbruik lager. Isoleren is niet alleen tegen de kou maar ook tegen warmte en eventueel geluid!

Bestaande buitengevels kunnen geïsoleerd worden door het plaatsen van voorzetwanden binnen en het vervangen van de buitenkozijnen.

Het is ook mogelijk om de gevels buitenom in te pakken met isolatie, buitenom is er vaak wel een vergunning nodig en is het niet altijd mogelijk vanwege de bestaande situatie. Heeft u een luchtspouw dan zou deze gevuld kunnen worden met isolatie, wij zijn echter geen voorstander van het compleet vullen van de bestaande luchtspouw omdat hierdoor eventueel vocht in de gevel vaak niet goed afgevoerd kan worden. De bestaande luchtspouw is bedoeld om vocht af te voeren en de gevel te ventileren.

Bestaande (houten) vloeren kunnen op meerdere manieren geïsoleerd of vervangen worden door een betonvloer met isolatie, vaak wordt er dan ook gelijk vloerverwarming in mee bedacht.

Bestaande daken kunnen zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde geïsoleerd worden, mits e.e.a. op de juiste manier wordt uitgevoerd is het altijd een goede investering om het dak te isoleren.

 Ventileren 

Wanneer er geïsoleerd wordt is het ook belangrijk om over ventileren na te denken, zowel voor de bouwmethode als het ruimtegebruik. Het toepassen van ventilatieroosters en/of een mechanisch systeem. Wij zijn een groot voorstander van natuurlijke luchttoevoer door middel ventilatieroosters en ramen.

Bijgebouw Tiny house Achtererf Bouwbedrijf Kambier Koudekerke Walcheren Middelburg Zeeuws
Bouwbedrijf Kambier Koudekerke Walcheren Vlissingen Showroom Sanitair Kozijnen Gevelbekled

 Techniek 

Bij techniek wordt er vaak gedacht aan de cv-ketel vervangen door een warmtepomp, radiatoren verwijderen en vloerverwarming aanleggen. soms hebben mensen hier goede en slechte verhalen over gehoord. Het is het waard om te vermelden dat er verschillende soorten warmtepompen zijn welke hun eigen kwaliteiten en mindere kwaliteiten hebben, zo ook de prijs. Wat betreft een warmtepomp vinden wij een geothermische warmtepomp waar wij ervaring mee hebben een goede keuze. Tegenwoordig is het een zeer prijzige investering, verder is deze installatie in bestaande bouw helaas niet altijd mogelijk is. Daarom zijn er ook alternatieven en soms kan de conclusie zijn dat het de investering simpelweg niet waard is.

 

Wij zijn van mening dat het systeem eenvoudig en doeltreffend hoort te zijn, naar ons idee is een slecht systeem waarbij ter compensatie enorm veel zonnepanelen geplaatst moeten worden. De gehele investering moet naar onze mening ook een lange levensduur hebben.

Ons principe is het 'KISS' principe dat staat voor 'Eenvoud is een voorwaarde voor betrouwbaarheid'. Bouwbedrijf Kambier adviseert u graag persoonlijk en helpt u daarbij een keuze te kunnen maken, die bij uw persoonlijke en gebouw situatie het beste past.

 Indeling 

Belangrijk voor elk plan is het gebruik en uw wensen, u weet het beste wat u wel en niet wil. Samen met u denken wij actief en creatief mee om uw ideeën op papier te krijgen. Tijdens het proces zoeken wij bouwkundige en financiële maatoplossing passend binnen uw budget. U bent bij Bouwbedrijf Kambier aan het juiste adres van het enkel vervangen of plaatsen van een dakvenster tot het geheel nieuw (ver-)bouwen van uw woning.

Bouwbedrijf Kambier Koudekerke Walcheren Vlissingen Showroom Sanitair Kozijnen Gevelbekled
Bouwbedrijf Kambier Koudekerke Walcheren Vlissingen Showroom Sanitair Kozijnen Gevelbekled

 Afwerking 

Of het gaat om de wanden, plafonds of vloeren opnieuw te voorzien van een afwerking of het opnieuw bekleden van uw woning met geveldelen of dakpannen, Bouwbedrijf Kambier helpt u graag verder.

Bouwtekening

Om u volledig, goed en vlot van dienst te kunnen zijn heeft u bij het verbouwen van uw woning een bestaande bouwtekening nodig (een funda/floorplanner plattegrond is vaak onvoldoende).

Heeft u nog geen bestaande bouwtekening van uw woning? Dan kunt u deze afhankelijk van het bouwjaar en de gemeente waar uw woning staat opvragen bij het Zeeuws Archief of uw gemeente. 

Wij hebben een meetbaar (op schaal) kopie of digitaal exemplaar nodig. Indien de bouwtekening afwijkt van hoe het nu in werkelijkheid is dan kunt u dit nog bijgevoegd aangeven.

Wat u nodig heeft aan bouwtekeningen:

meest recente plattegrond/-en, gevel-aanzicht/-en en een doorsnede zijn vaak voldoende.

Bouwplan laten maken

Heeft u al een bouwtekening? wilt u deze digitaliseren? of wilt u een nieuw plan laten maken Neem dan eens een kijkje bij BouwConsult37.

BouwConsult37 logo
Contact bouwbedrijf Kambier Koudekerke Walcheren Vlissingen
bottom of page